Spaghetti met kokkels

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet het... "kokkels" klinken niet zo mooi als venusschelpen of bijvoorbeeld oesterzwammen. Het is enkel het woord dat een rare bijklank heeft, want kokkels zijn echt wel lekker. Ik koop ze graag bij de lokale visboer. Sneller dan dit gerecht kan het niet!
Ik heb nu een viswinkel gevonden in Assenede, waar keuze genoeg is om een lekkere maaltijd samen te stellen. Bij Colanbeen is het thuiskomen..

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr gegaarde kokkels
  • 500 ml visbouillon
  • spaghetti
  • geklaarde boter
  • 1 teen look, gepeld en geplet
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • een snuifje gerookt paprikapoeder
  • 1 grote tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de kokkels warm worden in de visbouillon, op een laag vuurtje.
  • Kook de spaghetti al dente en giet hem af.
  • Verwarm de geklaarde boter en laat de teen look zijn aroma afgeven in de warme boter. Voeg de peterselie en het paprikapoeder toe.
  • Schep de kokkels uit de bouillon en meng ze met de saus en de spaghetti.
  • Strooi de tomatenblokjes over de spaghetti en meng. Dien meteen op.
TIP:

Als je verse kokkels koopt, spoel ze dan goed voor je ze kort gaart in een bodempje wijn met peterseliestelen en gesnipperde ui. De kokkels zijn klaar van zodra de schelpen open zijn.
Je kan de tomatenblokjes ook laten meegaren in de saus.

Reacties