Mujadara met yoghurtsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 l water
- 150 gr DuPuy linzen
- snuifje zout
- 350 ml water
- 175 gr jasmijnrijst
- 30 gr boter
- 45 ml olie
- 3 grote uien, gepeld, gehalveerd en heel fijn in halve ringen gesneden
- 100 ml Griekse yoghurt
- snuifje kaneel
- snuifje komijn
- snuifje koriander
- snuifje paprika
- verse peterselie, gesnipperd
- het sap en de zeste van 1/2 citroen
- Zet het water op met de linzen en het zout. Breng de linzen aan de kook. Laat ze zachtjes sudderen gedurende 20 min, tot ze zacht maar nog beetgaar zijn. Laat ze uitlekken en zet ze even aan de kant.
- Spoel de pot om, doe het water erin met de rijst. Kook de rijst gaar.
- Ondertussen zet je een grote, zware pot op het vuur, type Creuset. Laat de boter smelten met 30 ml olie.
- Fruit de uienringen aan op een zacht vuurtje, tot ze hun vocht vrijgeven. Zet het vuur wat hoger en bak de uien. Voeg wat water toe als ze te droog dreigen te worden. Voeg de 3e lepel olie toe en zet het vuur nog wat hoger, om de uien krokant te bakken.
- Meng de gare rijst met de linzen en de uien. Laat dit mengsel 15 min afgedekt staan.
- Maak de dressing: Meng de yoghurt met de kruiden en de peterselie. Werk af met de zeste en het citroensap.
- Warm de rijst weer op gedurende enkele minuutjes.
- Schep de Mujadara in kommetjes en werk af met de yoghurtsaus.
Linzen die je droog koopt en zelf kookt, zijn altijd lekkerder dan linzen uit blik. Zorg altijd dat je de linzen heel goed spoelt voor je ze bereidt.
Reacties