Omelet muffins
Mijn MultiFlex Tupcake silicone vorm wordt hier heel vaak gebruikt. Niet alleen om cupcakes en zoete muffins mee te bakken, maar ook om er hartige lekkernijen in te bereiden: frikandon (eenpersoonsportie), chili con carne of bolognaisesaus (schep de klaargemaakte chili/bolo in de Tupcakes en vries de vorm in. Zo heb je altijd een portie chili/bolo voor op zo'n moment dat je er echt nood aan hebt) of misschien wel deze omelet muffins? Ik maak graag receptjes met wat nog in de koelkast/diepvries steekt. Vandaar deze keer: omelet muffins.
Wat hebben we nodig:
Gebruik andere groenten. Kijk wat je nog liggen hebt: courgette, wortel, selder, ...
Je kan ook wat geraspte kaas toevoegen en verse kruiden.
Je kan deze muffins invriezen en later meenemen als lunch naar school, je werk, ..
Wat hebben we nodig:
- 8 eieren
- 225 gr ham, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- peper en zout
- 30 ml melk
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de eieren los in een kom.
- Meng de ham met de paprikablokjes en uisnippers. Kruid met peper en zout.
- Voeg een scheutje melk toe en verdeel de eiermix over de 6 vormpjes.
- Bak de muffins 20 min of tot ze gaar zijn.
Gebruik andere groenten. Kijk wat je nog liggen hebt: courgette, wortel, selder, ...
Je kan ook wat geraspte kaas toevoegen en verse kruiden.
Je kan deze muffins invriezen en later meenemen als lunch naar school, je werk, ..
Reacties