Quiche met gerookte zalm en dille

Nu we kruimeldeeg kunnen maken, is de volgende stap deze heerlijke vulling. De combinatie van beide zorgt voor een prachtige quiche, boordevol smaak. Zacht van binnen en krokant van buiten. Als je de quiche nu warm of koud eet: ze is top!

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept kruimeldeeg
  • 225 gr gerookte zalm, versnipperd
  • 2 eieren + 1 eierdooier
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel verse dille, gesnipperd
  • peper van de molen
  • 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas
  • cayenne peper
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de quichebodem zoals beschreven in het recept. Laat de oven aanstaan op 180°C.
  • Strooi de helft van de zalm op de taartbodem.
  • Meng de eieren met de eierdooier en de room. Kruid met peper van de molen.
  • Giet de helft van het beslag over de zalm.
  • Bestrooi met de rest van de zalm en overgiet met de rest van het beslag.
  • Bestuif de quiche met cayenne peper. 
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de quiche en bak ze 35 min.
TIP:

Laat de quiche 10 min afkoelen voor je ze aansnijdt, zodat het eiermengsel nog wat kan stollen.

Reacties