Quiche met gerookte zalm en dille
Wat hebben we nodig:
- 1 recept kruimeldeeg
- 225 gr gerookte zalm, versnipperd
- 2 eieren + 1 eierdooier
- 200 ml room
- 1 eetlepel verse dille, gesnipperd
- peper van de molen
- 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas
- cayenne peper
- Bak de quichebodem zoals beschreven in het recept. Laat de oven aanstaan op 180°C.
- Strooi de helft van de zalm op de taartbodem.
- Meng de eieren met de eierdooier en de room. Kruid met peper van de molen.
- Giet de helft van het beslag over de zalm.
- Bestrooi met de rest van de zalm en overgiet met de rest van het beslag.
- Bestuif de quiche met cayenne peper.
- Strooi de Parmezaanse kaas over de quiche en bak ze 35 min.
Laat de quiche 10 min afkoelen voor je ze aansnijdt, zodat het eiermengsel nog wat kan stollen.
Reacties