Balls & Glory

Ondertussen al een begrip in Vlaanderen. Het
boek wordt hier graag ingekeken en de foto's zetten aan tot koken, hoe kan het ook anders? Wim Ballieu is de sympathieke kok die we allemaal kennen van TV. Is het niet voor zijn sappig accent, dan wel voor zijn kuif en zijn originele recepten.
Ik ga graag uit lunchen met vrienden en onze laatste afspraak was bij Balls & Glory in Antwerpen.

Prachtige locatie, schitterend concept. De keuze tussen de stoemp en het slaatje was niet makkelijk, maar kiezen tussen de verschillende meatballs? Dat was pas echt moeilijk! Ik wou dan ook eens anders doen en ben gegaan voor de veggie ball. Zoals altijd ben ik geboeid door de ingrediënten. Het was dan ook fijn de Creusets op het fornuis te zien staan. Het bijhorende winkeltje met lekkernijen en traktaties was voor ons dan ook puur feest!
Ik ben zeer blij met het project StudEet, dat op poten gezet werd door HoWest, afdeling Brugge. Van studenten, voor studenten en dan met name: voor kotstudenten die willen leren koken. Mijn kotleven ligt al een eindje achter mij, maar met een dochter op kot, is dit puur nostalgie. En uiteraard zijn wij samen ingeschreven voor deze eerste workshop, van de master of the balls himself!

StudEet, dit recept is voor jullie: Oosterse meatballs

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr kippengehakt
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 1 koffielepel garam masala
  • snuifje paprikapoeder
  • verse koriander, fijngesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gr paneermeel
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe het gehakt in een mengkom. Voeg de uisnippers, look en alle kruiden toe. 
  • Gebruik je handen om alles mooi door elkaar te mengen. 
  • Het zal al heerlijk geuren in je keuken door al de kruiden die je gebruikt hebt.
  • Voeg het ei en het paneermeel toe en kneed nogmaals goed door.
  • Verdeel het gehakt in 15 gelijke delen. Maak je handen nat en vorm mooie balletjes.
  • Verhit wat olie in een zware pan, type Creuset. Bak de balletjes aan alle kanten mooi bruin.
  • Zet de Creuset in de oven en bak de meatballs 15 - 20 min of tot ze gaar zijn.
TIP:

Hou je niet van koriander? Gebruik dan peterselie.
Een overdaad aan verse koriander kan je gerecht een zeepachtige smaak geven. Overdrijf er niet mee.

Reacties