Crunchy cookies
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 120 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 150 gr donkerbruine suiker
- 1 ei, losgeklopt
- 1 koffielepel vanille extract
- 100 gr patisseriebloem
- 1 koffielepel speculooskruiden
- 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 150 gr havermout
- 120 gr chocolate chips
- 80 gr walnoten, fijngehakt
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Draai je bakplaat om en beleg ze met bakpapier.
- Klop de boter romig met de suiker.
- Voeg het ei en de vanille toe en meng goed.
- Meng de bloem met de kruiden, natriumbicarbonaat en zout. Voeg er de havermout aan toe en roer alles door elkaar met een lepel.
- Voeg deze mengeling geleidelijk aan toe aan de eerste mix.
- Meng tot een mooi deeg.
- Roer de chocolate chips en noten door het deeg.
- Maak 40 gelijke balletjes en druk ze iets platter op je bakplaat.
- Bak de koekjes 10 min. Ze worden nog iets krokanter na het afkoelen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Op een omgekeerde bakplaat kan je makkelijker de koekjes afhalen dan wanneer je een rand hebt.
Ik gebruik graag mijn koekjesschep die ik meebracht uit Florida. Heb je die niet: niet getreurd. Dan rol je gewoon balletjes met de hand.
Vervang de chocolate chips en noten door evenveel versnipperd, gedroogd fruit.
Natriumbicarbonaat is ook wel gekend onder de naam zuiveringszout. Je kan het kopen in de supermarkt bij de bakproducten.
Let op: deze koekjes zijn heel verslavend. Zet ze zo hoog mogelijk in de kast weg.
Reacties