Taart uit de Savoie streek

Een eerder droge taart, die best wat garnituur verdient. Denk aan slagroom, rood fruit, misschien een bolletje citroenijs erbij. Klop je slagroom niet te hard. Je wilt een zachte, romige garnituur met rijp fruit erbij.

Wat hebben we nodig:
  • 6 eieren, gescheiden
  • snuifje zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr maïzena
  • zeste van 1 citroen
  • 200 ml slagroom
  • 1 - 2 eetlepels bloemsuiker
  • extra bloemsuiker
  • 500 gr gemengd rood fruit
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een ronde silicone vorm klaar op het ovenrooster.
  • Klop de eiwitten stijf met het zout.
  • Klop de eierdooiers romig met de suiker.
  • Zeef de bloem met de maïzena boven de suikermassa en meng alles dooreen. Voeg de citroenzeste toe. Het beslag zal redelijk stug zijn.
  • Doe twee eetlepels van de stijfgeklopte eiwitten bij het beslag en mix goed. 
  • Spatel de rest van de eiwitten in deeltjes door het beslag.
  • Giet het beslag in de vorm. Schuif de taart in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 150°C. Bak de taart 40 min of tot ze gaar is.
  • Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Klop de room lobbig met de bloemsuiker. 
  • Bestuif de taart royaal met bloemsuiker. Ze moet echt helemaal wit zien van boven.
  • Snij de taart in 8 punten. Serveer met de slagroom en het rode fruit.
TIP:

Heb je geen silicone springvorm? Neem dan een springvorm en leg een bakpapiertje op de bodem. Vet de zijkanten in met wat boter.

Reacties