Pasta met champs en mascarpone
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 - 200 gr pipa rigate pasta
- een handvol diepvrieserwtjes
- 2 eetlepels olie
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 grote teen look, gepeld en geperst
- 250 gr gemengde champignons, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 2 eetlepels mascarpone
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Parmezaanse kaas
- Kook de pasta al dente. Voeg de laatste twee minuten de erwtjes toe en laat ze meegaren.
- Giet de pasta af en hou hem warm.
- Verwarm de olie in een pan. Laat de sjalot en look hun aroma vrijgeven.
- Voeg de champignons toe en laat ze meebakken.
- Meng de pasta onder de champignons en laat de mascarpone wegsmelten als saus. Kruid af met peper en zout en strooi de peterselie over het gerecht.
- Serveer met Parmezaanse kaas.
Oesterzwammen en kastanjechampignons doen het prima in dit gerecht.
Heb je toch graag wat vlees in je pastagerecht? Waarom dan niet wat pancetta meebakken met de sjalot en look?
Pipa rigate pasta zijn elleboogjes in een groter formaat. Je kan ook fusilli of strikjes gebruiken.
Per persoon reken je 75 - 100 gr ongekookte pasta.
Reacties