Exotische rijstpap

Soms heb je zo'n moment, dat je zin hebt in troostvoer. Een kommetje warme rijstpap kan dan wonderen doen. Het leuke aan deze exotische rijstpap, is de toets van vanille, kokos en gember. Verrassend lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 400 ml kokosmelk
  • 220 ml water
  • 200 ml fruitsap
  • 2 koffielepels vanille extract
  • snuifje zout
  • 175 gr basmati rijst
  • 50 ml ahorn siroop
  • snuifje kaneel
  • snuifje gember
  • 1 eetlepel zeste van sinaas
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de kokosmelk op met het water, de fruitsap, de vanille en het snuifje zout. Voeg de rijst toe en breng het geheel aan de kook. 
  • Zet het deksel schuin op de pot en laat de rijst zachtjes sudderen gedurende 30 min.
  • Meng de ahorn siroop met de kaneel, gember en sinaaszeste en roer dit door de rijstpap.
TIP:

Lekker met stukjes sinaas, mango, passievrucht,.. erbij.

Reacties