Broodje Varkenshaas

Ik heb een tijdje in een broodjeszaak gewerkt en mocht daar zelf broodjes bedenken. Jammer dat ik toen dit broodje nog niet kende, want het zou zeker goed verkocht hebben.

Wat hebben we nodig:
  • 1 artisanaal gebakken stokbrood of ciabatta
  • 1 grote teen look, gepeld
  • 1 takje rozemarijn, geritst
  • 1 groot blad salie of meerdere kleintjes
  • zeezout
  • 2 takjes platte peterselie
  • zeste van 1 citroen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 varkenshaas, getrimd
  • peper van de molen
  • zout
Hoe gaan we te werk:
  • Snij het brood horizontaal door en verwijder het meeste kruim. Laat dit kruim drogen en maak er paneermeel van voor in een ander gerecht.
  • Hak de look, samen met de rozemarijn, salie, zeezout, peterselie en citroenzeste. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de kruiden.
  • Laat 1 eetlepel olie warm worden in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het aan alle zijden bruin. Haal het vlees uit de pan.
  • Met een patisserieborsteltje besmeer je de binnenkanten van het brood met de rest van olie.
  • Leg de kruidenmengeling op de onderste helft. Het varkenshaasje mag daar bovenop.
  • Dek het vlees af met de bovenkant van het broodje en wikkel alles heel strak in aluminiumfolie.
  • Leg het pakketje 1u in de oven op de bakplaat. Laat het brood nog 10 min rusten en haal het dan pas uit de folie. Snij het broodje in dikke plakken en serveer deze op een grote, houten broodplank.
TIP:

Serveer met wat scherpe mosterd of met een zelfgemaakte pesto.
Het brood droogt helemaal niet uit in de oven, dankzij de folie en de kruidenolie.

Reacties