Zoete aardappel

Zoete aardappelen zitten vol vezels, vitamine A en vitamine C. Eigenlijk zijn ze voedzamer dan de gewone aardappel. Ze bewaren lang en je kunt er de heerlijkste schotels mee bereiden.
Dit is de eenvoudigste manier om een zoete aardappel te bereiden. Je hebt enkel een microgolf nodig.

Wat hebben we nodig:
  • 2 zoete aardappelen
Hoe gaan we te werk:
  • Was je zoete aardappelen om eventueel vuil te verwijderen.
  • Prik gaatjes in de schil met een vork, aan alle zijden.
  • Leg de aardappelen op een microgolfbestendig bord en gaar ze per 5 min. 
  • Draai telkens de aardappelen om en gaar ze opnieuw 5 min tot de gewenste gaartijd bereikt is.
TIP:

Snij de gare aardappel in de lengte open. Leg er een nootje boter of een toefje zure room of philadelphia op en kruid af met peper en zout of met kaneel als je dat lekker vindt.
Heb je geen microgolf? Gaar de aardappelen dan in een oven van 200°C gedurende 45 min tot een uur. Prik ze ook eerst even in, zodat de stoom weg kan.
Eén aardappel kan je garen in ongeveer 10 min. Reken 2 min bij per extra aardappel. 

Reacties