Krokante Choco koekjes

Je heb vast wel een pot choco in de kast staan. Met slechts 4 ingrediƫnten maak je deze luchtige, krokantje choco koekjes. De kinderen zullen blij zijn als ze uit school komen en hun tanden kunnen zetten in een vers gebakken koekje..
Foto Cathy Van de Moortele

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr choco
  • 100 gr kristalsuiker
  • 140 gr zelfrijzende bloem
  • 1 ei
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een silicone mat.
  • Klop de choco met de suiker, bloem en ei tot een egaal mengsel.
  • Maak 30 gelijke hoopjes op de bakplaat (je zal waarschijnlijk in 2 beurten moeten werken als je geen grote bakplaat hebt) en zorg voor wat tussenruimte, want de koekjes zullen een beetje uitlopen.
  • Bak de koekjes 10 - 12 min of tot de zijkanten lichtjes gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes 2 min afkoelen op de plaat alvorens je ze op een taartrooster verder laat afkoelen. 
TIP:

Om gelijke hoopjes te scheppen, gebruik ik een kleine koekjesschep. Deze schep lijkt op een klassieke roomijsschep en komt in verschillende formaten. Ik gebruik deze scheppen (ik heb 3 verschillende formaten) om koekjes te maken, maar ook om muffindeeg in vormpjes te scheppen of om gelijke gehaktballetjes te maken. Heel handig!
Kies jouw favoriete choco om in dit recept te gebruiken. Nutella is favoriet.
Leg op elk hoopje beslag een halve walnoot.
Serveer de koekjes met een glas ijskoude melk.

Reacties