Bruin brood
Eén van de makkelijkste broden om te maken. Mals van textuur en kan niet mislukken.
Wat hebben we nodig:
Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe.
Maak meteen 3 broden. Ze zullen weg zijn voor je het weet.
Besmeer het brood met gesmolten boter en bestrooi met havervlokken voor het de oven in gaat.
Wat hebben we nodig:
- 235 ml lauw water
- 7 gr korrelgist
- 25 ml honing
- 230 gr tarwebloem
- 15 gr boter, gesmolten
- 25 ml honing
- snuifje zout
- 140 gr volkoren bloem
- 10 gr boter, gesmolten
- Meng het lauwe water met de gist en de honing. Dek af met een deksel en laat het papje even staan.
- Voeg de witte bloem toe aan de gist en meng alles onder mekaar.
- Laad dit mengsel 30 min staan.
- Roer de gesmolten boter, honing en zout door het deeg.
- Voeg de volkoren bloem toe.
- Kneed alles samen tot een soepel, homogeen deeg.
- Breng het deeg over in een lichtjes ingevette kom. Dek af met een deksel of een handdoek en laat het deeg 1u rijzen of tot in volume verdubbeld.
- Klop je vuist in het deeg.
- Vorm een brood, leg het in een broodvorm en laat het nogmaals rijzen.
- Bak het brood 30 min op 180°C. Laat het brood zeker niet te lang bakken.
- Haal het brood uit de oven en besmeer het meteen met de gesmolten boter, zodat de korst lekker mals blijft.
- Laat het brood helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.
Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe.
Maak meteen 3 broden. Ze zullen weg zijn voor je het weet.
Besmeer het brood met gesmolten boter en bestrooi met havervlokken voor het de oven in gaat.
Reacties