Aardappelnacho's

Als we in Amerika zijn, geniet ik zo hard van de "baked potatoes". In onze supermarkten vind je nu "ovenaardappelen". Ze zijn veel groter dan gewone aardappelen. Met een topping van spek en kaas kan je niet anders, dan dit recept lekker vinden.

Wat hebben we nodig:
  • 4 ovenaardappelen, in hele dikke schijven gesneden
  • 55 gr boter, gesmolten
  • 8 sneetjes spek, gebakken en verkruimeld
  • 225 gr Cheddar kaas, geraspt
  • 4 pijpajuintjes, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed je bakplaat met aluminiumfolie.
  • Bestrijk beide zijden van de aardappelschijven met de boter en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de aardappelen 30 - 40 min of tot ze licht gekleurd zijn. Draai de aardappelen halverwege de baktijd om.
  • Verdeel het spek, de kaas en de uitjes over de aardappelen en zet ze nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.
TIP:

Serveer met zure room en extra pijpajuintjes.

Reacties