Ravioli met kip
In de supermarkt vind je steeds vaker verschillende soorten "verse pasta". Je bewaart ze in de koelkast of diepvries en gemengd met een sausje, vis/vlees en groentjes, heb je snel een maaltijd in elkaar geflanst.
Wat hebben we nodig:
Uiteraard kan je ook zelf je tortellini's maken.
Wat hebben we nodig:
- 1 verpakking ravioli met kaasvulling
- olie
- 500 gr kipfilets, in hapklare stukjes gesneden
- peper en zout
- 1 bakje champignons, gehalveerd
- 15 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 tenen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1/3 kopje kippenbouillon
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
- verse peterselie, fijn gesnipperd
- Breng een grote pot met ruim, gezouten water aan de kook.
- Kook de tortellini's gaar en laat ze uitlekken. Besprenkel de pasta met wat olie en meng goed.
- Kruid de kippenblokjes met peper en zout.
- Bak de kip bruin in wat hete olie. Schep de kip uit de pan en laat ze uitlekken op wat huishoudpapier.
- Verhit nog wat olie in de pan en bak de champignons bruin. Roer ze niet om, zodat ze tijd krijgen om te bakken.
- Kruid de champignons met peper en zout.
- Voeg de tomaatjes toe, samen met de look en azijn en warm door tot de tomaatjes zacht worden.
- Voeg de kip en de tortellini toe aan de pan, samen met de bouillon en de kaas.
- Warm het pannetje nog even goed door en serveer.
- Bestrooi het gerecht met verse peterselie.
Uiteraard kan je ook zelf je tortellini's maken.
Reacties