Ravioli met kip

In de supermarkt vind je steeds vaker verschillende soorten "verse pasta". Je bewaart ze in de koelkast of diepvries en gemengd met een sausje, vis/vlees en groentjes, heb je snel een maaltijd in elkaar geflanst. 

Wat hebben we nodig:
  • 1 verpakking ravioli met kaasvulling
  • olie
  • 500 gr kipfilets, in hapklare stukjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 bakje champignons, gehalveerd
  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 tenen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1/3 kopje kippenbouillon
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • verse peterselie, fijn gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Breng een grote pot met ruim, gezouten water aan de kook.
  • Kook de tortellini's gaar en laat ze uitlekken. Besprenkel de pasta met wat olie en meng goed.
  • Kruid de kippenblokjes met peper en zout.
  • Bak de kip bruin in wat hete olie. Schep de kip uit de pan en laat ze uitlekken op wat huishoudpapier.
  • Verhit nog wat olie in de pan en bak de champignons bruin. Roer ze niet om, zodat ze tijd krijgen om te bakken.
  • Kruid de champignons met peper en zout.
  • Voeg de tomaatjes toe, samen met de look en azijn en warm door tot de tomaatjes zacht worden.
  • Voeg de kip en de tortellini toe aan de pan, samen met de bouillon en de kaas.
  • Warm het pannetje nog even goed door en serveer.
  • Bestrooi het gerecht met verse peterselie.
TIP:

Uiteraard kan je ook zelf je tortellini's maken.

Reacties