Paneermeel maken
Ik herinner me nog een beeld uit mijn kinderjaren, waarbij er van de oude zondagse pistolets, paneermeel werd gemaakt. Het brood mocht niet in de broodzak blijven liggen, anders zou het beschimmelen. Harde korsten werden verwijderd en het brood en de pistolets werden gedroogd op een bakplaat in een lauwwarme oven. Brood wordt steeds duurder. Spaar het "oudbakken" brood op in de diepvries en maak er paneermeel van wanneer je een hele bakplaat met brood kan vullen.
Wat hebben we nodig:
Voeg eens wat gedroogde kruiden toe aan je paneermeel.
Bewaar het paneermeel in een luchtdichte doos.
Schud het paneermeel nog eens uit op het bakblik en zet het nog even terug in de oven, om voor een laatste keer te drogen.
Gebruik het paneermeel in gehaktbroodje, om kroketten te paneren of om een ovenschotel een krokant korstje te geven.
Wat hebben we nodig:
- oud brood, korsten verwijderd
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Leg het brood in 1 laag op de bakplaat.
- Zet het brood in de oven tot het krokant is. Zorg dat het brood niet aanbakt.
- Verlaag eventueel de oven tot 75°C.
- Als het brood helemaal "droog" is, kan je het breken en in de keukenrobot fijn malen.
Voeg eens wat gedroogde kruiden toe aan je paneermeel.
Bewaar het paneermeel in een luchtdichte doos.
Schud het paneermeel nog eens uit op het bakblik en zet het nog even terug in de oven, om voor een laatste keer te drogen.
Gebruik het paneermeel in gehaktbroodje, om kroketten te paneren of om een ovenschotel een krokant korstje te geven.
Reacties