Stevige aardappelsoep
Ik hou wel van een hartige maaltijdsoep. Met deze soep ben je goed gevuld.
Wat hebben we nodig:
Lekker met Parmezaanse croûtons.
Geef krokant stokbrood bij de soep.
Wat hebben we nodig:
- 2 uien, gepeld en grof gehakt
- 600 gr aardappelen, geschild en in fijne brunoise gesneden
- 185 gr selder, in fijne brunoise gesneden
- 185 gr wortelen, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 2 teentjes look, gepeld en geperst
- Italiaanse kruidenmix
- 475 ml melk
- 10 gr maïzena
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 ml kippenbouillon
- 30 gr tomatenpuree
- peper en zout
- Smelt de vetstof en fruit de uien aan tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappelen, selder, worteltjes en look toe en stoof even mee.
- Kruid met de Italiaanse mix.
- Doe 400 ml melk bij de soep.
- Los de maïzena op in 75 ml melk en voeg die geleidelijk aan toe aan de soep.
- Breng de soep aan de kook.
- Voeg de tomatenblokjes, bouillon en tomatenpuree toe.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en laat ze dan onder deksel zachtjes verder garen.
- Kruid af met peper en zout.
Lekker met Parmezaanse croûtons.
Geef krokant stokbrood bij de soep.
Reacties