Stevige aardappelsoep

Ik hou wel van een hartige maaltijdsoep. Met deze soep ben je goed gevuld.

Wat hebben we nodig:
  • 2 uien, gepeld en grof gehakt
  • 600 gr aardappelen, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 185 gr selder, in fijne brunoise gesneden
  • 185 gr wortelen, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 teentjes look, gepeld en geperst
  • Italiaanse kruidenmix
  • 475 ml melk
  • 10 gr maïzena
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 30 gr tomatenpuree
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Smelt de vetstof en fruit de uien aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de aardappelen, selder, worteltjes en look toe en stoof even mee.
  • Kruid met de Italiaanse mix.
  • Doe 400 ml melk bij de soep.
  • Los de maïzena op in 75 ml melk en voeg die geleidelijk aan toe aan de soep.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon en tomatenpuree toe.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en laat ze dan onder deksel zachtjes verder garen.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Lekker met Parmezaanse croûtons.
Geef krokant stokbrood bij de soep.

Reacties