Blintzes

Deze dunne pannenkoekjes worden gevuld met ricotta kaas en zeste van sinaasappel. Fris en romig tegelijk.

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 30 gr gesmolten boter
  • 1 kopje ricotta kaas
  • 60 gr kristalsuiker
  • zeste van 2 sinaasappels
  • boter, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de bloem met de eieren en de melk. Dit wordt het beslag voor de pannenkoekjes.
  • Laat het beslag 30 min op kamertemperatuur staan.
  • Verhit een koekenpan en doe er wat gesmolten boter in.
  • Bak dunne flensjes aan beide zijden goudbruin. 
  • Leg ze op een stapel op een bord.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het papier lichtjes in.
  • Maak de vulling: meng de ricotta met de suiker en de zeste van sinaas.
  • Besmeer elk pannenkoekje met deze vulling en vouw ze tot een flapje.
  • Leg de flapjes met de naad naar beneden op de bakplaat, bestrijk ze met wat gesmolten boter en bak ze nog 10 min.
  • Dien onmiddellijk op.
TIP:

Bestuif voor het serveren met wat bloemsuiker.
Serveer de pannenkoekjes met sinaasappelmarmelade.

Reacties