Blintzes
Deze dunne pannenkoekjes worden gevuld met ricotta kaas en zeste van sinaasappel. Fris en romig tegelijk.
Wat hebben we nodig:
Bestuif voor het serveren met wat bloemsuiker.
Serveer de pannenkoekjes met sinaasappelmarmelade.
Wat hebben we nodig:
- 120 gr patisseriebloem, gezeefd
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 30 gr gesmolten boter
- 1 kopje ricotta kaas
- 60 gr kristalsuiker
- zeste van 2 sinaasappels
- boter, gesmolten
- Mix de bloem met de eieren en de melk. Dit wordt het beslag voor de pannenkoekjes.
- Laat het beslag 30 min op kamertemperatuur staan.
- Verhit een koekenpan en doe er wat gesmolten boter in.
- Bak dunne flensjes aan beide zijden goudbruin.
- Leg ze op een stapel op een bord.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het papier lichtjes in.
- Maak de vulling: meng de ricotta met de suiker en de zeste van sinaas.
- Besmeer elk pannenkoekje met deze vulling en vouw ze tot een flapje.
- Leg de flapjes met de naad naar beneden op de bakplaat, bestrijk ze met wat gesmolten boter en bak ze nog 10 min.
- Dien onmiddellijk op.
Bestuif voor het serveren met wat bloemsuiker.
Serveer de pannenkoekjes met sinaasappelmarmelade.
Reacties