Notensla

Notensla, arugula, rucola, raketsla... Er zijn verschillende namen voor deze pittige, gepeperde slasoort. Top met pasta, maar ook rauw heel lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 80 gr notensla
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 35 gr pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
  • 30 ml neutrale olie
  • 15 ml rijstazijn
  • 20 gr Parmezaanse kaas, geschaafd in mooie krullen
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de sla met de kerstomaatjes, de pijnboompitjes, olie, azijn en kaas in een grote tupperware pot.
  • Kruid met peper en zout.
  • Sluit de pot af met het deksel en schud alles goed door elkaar.
  • Dien de sla op in leuke kommetjes.
TIP:

Serveer plakjes avocado (besprenkel ze met wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan) bij deze salade.
Je kan de Parmezaanse kaas ook raspen.

Reacties