Tomatentaartjes
Dit recept zag er zo smakelijk uit, dat ik het gewoon moest opnemen in mijn eigen kookboek.
Wat hebben we nodig:
Je kan de taartjes nog even onder de grill zetten om de kaas extra kleur te geven.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr patisseriebloem, gezeefd
- snuifje zout
- 125 gr ongezouten koude boter, in blokjes gesneden
- 1 groot ei
- 2-3 eetlepels ijskoud water
- pittige mosterd
- 2-3 tomaten, ontpit en in brunoise gesneden
- 2 eetlepels olie
- peper en zout
- verse kruiden: thijm, bieslook, peterselie, basilicum (wat je maar lekker vindt)
- 250 gr geitenkaas, in blokjes gesneden
- 1 1/2 eetlepel vloeibare honing
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng de bloem met het zout.
- Snij de boter door de bloem met twee messen, tot je kruimels bekomt.
- Klop het ei los met 2 eetlepels water.
- Maak een putje in de bloem en doe het ei er in. Meng met een vork.
- Als het deeg te plakkerig is, voeg dan nog wat bloem toe.
- Is het deeg te droog, voeg dan nog wat water toe.
- Kneed het deeg kort met koude handen.
- Vorm een bal van het deeg en rol het dan uit op een bebloemd werkvlak.
- Snij 8 cirkels deeg uit, om de bodem en de randen van 8 taartvormpjes te bedekken.
- Duw het deeg in de vormpjes en snij overtollig deeg weg.
- Prik het deeg in met een vork.
- Besmeer de bodempjes met een laagje mosterd.
- Verdeel de tomatenblokjes over de taartjes.
- Besprenkel met de olie en de kruiden.
- Verdeel de geitenkaas over de taartjes.
- Kruid af met peper en zout en bedruppel met de honing.
- Bak de taartjes 20 - 25 min tot het deeg gaar is, de tomaatjes zacht zijn en de kaas mooi gebruind is.
- Laat de taartjes even afkoelen en serveer ze dan met een groene salade.
Je kan de taartjes nog even onder de grill zetten om de kaas extra kleur te geven.
Reacties