Tomatentaartjes

Dit recept zag er zo smakelijk uit, dat ik het gewoon moest opnemen in mijn eigen kookboek.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr patisseriebloem, gezeefd
  • snuifje zout
  • 125 gr ongezouten koude boter, in blokjes gesneden
  • 1 groot ei
  • 2-3 eetlepels ijskoud water
  • pittige mosterd
  • 2-3 tomaten, ontpit en in brunoise gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • verse kruiden: thijm, bieslook, peterselie, basilicum (wat je maar lekker vindt)
  • 250 gr geitenkaas, in blokjes gesneden
  • 1 1/2 eetlepel vloeibare honing
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de bloem met het zout.
  • Snij de boter door de bloem met twee messen, tot je kruimels bekomt.
  • Klop het ei los met 2 eetlepels water.
  • Maak een putje in de bloem en doe het ei er in. Meng met een vork.
  • Als het deeg te plakkerig is, voeg dan nog wat bloem toe.
  • Is het deeg te droog, voeg dan nog wat water toe.
  • Kneed het deeg kort met koude handen.
  • Vorm een bal van het deeg en rol het dan uit op een bebloemd werkvlak.
  • Snij 8 cirkels deeg uit, om de bodem en de randen van 8 taartvormpjes te bedekken.
  • Duw het deeg in de vormpjes en snij overtollig deeg weg.
  • Prik het deeg in met een vork.
  • Besmeer de bodempjes met een laagje mosterd.
  • Verdeel de tomatenblokjes over de taartjes.
  • Besprenkel met de olie en de kruiden.
  • Verdeel de geitenkaas over de taartjes.
  • Kruid af met peper en zout en bedruppel met de honing.
  • Bak de taartjes 20 - 25 min tot het deeg gaar is, de tomaatjes zacht zijn en de kaas mooi gebruind is.
  • Laat de taartjes even afkoelen en serveer ze dan met een groene salade.
TIP:

Je kan de taartjes nog even onder de grill zetten om de kaas extra kleur te geven.

Reacties