Gevulde champignons

Champignons zijn zo'n dankbaar product. Snel klaar, boordevol smaak en allerlei vormen. Denk maar aan oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, enoki (fluweelpootje), cantharellen en de Japanse shiitake. Deze keer gebruiken we de gewone Parijse champignon. Kies voor de grotere soort, omdat we ze gaan opvullen.

Wat hebben we nodig: 
  • 12 grote Parijse champignons
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 vlootje Philadelphia natuur, op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel uienpoeder
  • 75 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • paneermeel
  • vers gesnipperde peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Maak de champignons schoon met een vochtig velletje keukenrol.
  • Verwijder de steeltjes van de champignons.
  • Hak de champignonsteeltjes fijn en meng ze met het sjalotje.
  • Verhit een antikleefpannetje en bak hierin de steeltjes met het sjalotje aan.
  • Voeg de look toe en fruit nog even aan tot de sappen van de champignons verdampt zijn.
  • Roer de philadelphia los met een garde en voeg ze toe aan de pan.
  • Kruid met peper en zout, cayenne en uienpoeder.
  • Roer de kaas door de vulling en laat de vulling een beetje afkoelen.
  • Breng alles over in een spuitzak. 
  • Vul de champignons met roosjes vulling.
  • Zet de champignons in het bakblik en bestrooi ze met het paneermeel.
  • Bak de champignons 20 - 30 min of tot ze hun sappen verliezen.
  • Bestrooi de champignons met de peterselie en dien ze op. 
TIP:

Lekker als bijgerecht bij rood vlees of als aperitiefhapje (neem dan de kleinere versie).
Meng het paneermeel met extra Parmezaanse kaas.
Snij een klein plakje weg van de hoedjes, zodat ze beter blijven staan op het bakblik.

Reacties