Pizza met gehakt en paprika

Ik ben geen echte pizzafan. Zelfgemaakte pizza's kunnen me wel bekoren. Deze bijvoorbeeld! Het worstenvlees, het zoete van de paprika's en de krokante pizzakorst met de gesmolten kaas.. hmhmmh....

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept pizzadeeg (voorgekocht)
  • 2 boerenworsten
  • 1 groene paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 125 gr champignons, in schijfjes
  • 50 ml water
  • 220 ml marinara of pizzasaus
  • geraspte mozzarella
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Vet een bakplaat lichtjes in.
  • Rol het pizzadeeg uit en leg het op de bakplaat. 
  • Bak het deeg 8 - 10 min tot het lichtjes krokant is op de bodem.
  • Haal het worstenvlees uit het velletje en gooi de velletjes weg. Bak het gehakt rul in een hete antikleefpan. 
  • Doe de paprikareepjes met de champignons in een microgolfbestendige kom en doe het water erbij. Laat de groentjes garen gedurende 5 min. Laat ze uitlekken.
  • Met de achterkant van een pollepel verspreid je de saus over de bodem.
  • Strooi de kaas over de pizzasaus.
  • Verdeel het vlees en de groentjes over de kaas.
  • Bak de pizza nog 8 - 10 min of tot de kaas gesmolten is.
TIP:

Zorg dat je altijd mozzarella in je diepvriezer hebt. Je kan de bevroren kaas heel makkelijk raspen.
Moest je nog wat frikandon of gehaktballen in de koelkast liggen hebben, kan je dat ook gewoon malen en over de pizza strooien.

Reacties