Pastasalade met ham
De kinderen nemen graag eens een pastasalade mee naar school in plaats van boterhammen. Met dit recept zal je altijd scoren.
Wat hebben we nodig:
Serveer de pasta op kamertemperatuur.
Voor extra groentjes doe je nog wat beetgare broccoliroosjes bij de pasta.
Wat hebben we nodig:
- 225 gr buisjespasta
- 450 gr gekookte ham, in fijne brunoise gesneden
- 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 groene paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 15 kleine augurkjes, in fijne brunoise gesneden
- 150 gr kerstomaatjes, in 4 gesneden
- 235 ml dressing van Devos Lemmens
- 115 gr zure room
- 15 ml azijn
- peper en zout
- 2 teentjes look, gepeld en geperst
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Laat de pasta uitlekken.
- Meng de pasta met de ham, paprikablokjes, uisnippertjes, augurken en tomaatjes.
- Meng de dressing met de zure room, azijn, peper en zout, look en wat sap van de augurken.
- Meng deze dressing met de pasta.
- Doe de pastasalade in een kom, dek ze af en laat ze 1 nacht trekken in de koelkast.
Serveer de pasta op kamertemperatuur.
Voor extra groentjes doe je nog wat beetgare broccoliroosjes bij de pasta.
Reacties