Cappellini met wortel/notensaus
Deze saus doet het prima als vervanging voor de meer gekende pesto. Kleurrijk, knapperig en fijn van smaak, komt de saus het best tot zijn recht als je hem serveert met heel fijne spaghetti. Geef er scampi's of kip bij en je hebt een volledige maaltijd.
Wat hebben we nodig:
Vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino.
Wat hebben we nodig:
- cappellini
- 2 wortels, geschraapt en grof gehakt
- 10 walnoten, gepeld en grof gehakt
- 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
- oregano
- zeste van citroen
- chilivlokken naar smaak
- snuifje zout
- olie
- 75 gr gouden rozijntjes, 10 min geweld in heet water
- 50 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- het sap van een halve citroen
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Breng een grote pot met ruim, gezouten water aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een beetje van het kookwater apart.
- Laat de pasta uitlekken.
- Doe de worteltjes met de noten, look, oregano, zeste, chilivlokken en een snuifje zout in de blender. Mix alles tot je een mooie pesto bekomt.
- Verhit wat olie in een grote pan.
- Voeg de pesto toe, samen met de rozijntjes en laat alles 5 min fruiten, tot de groentjes licht kleuren.
- Voeg het restantje kookwater toe en meng met de pasta, kaas, citroensap, peterselie. Kruid nogmaals af met wat zout.
Vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino.
Reacties