Kippen cordon bleu
Ik koop niet graag bewerkt vlees of bereide maaltijden. Onder het principe van: wat je zelf doet, doe je meestal beter, maak ik ook mijn cordon bleus zelf. Je weet wat je er in doet en je weet hoe het vlees eruit zag voor je het paneerde. Gepaneerde gerechten zuigen nogal veel vet op. Als je deze cordon bleus in de oven klaarmaakt, zorg je beter voor je gezondheid.
Wat hebben we nodig:
Klop de kipfilets plat tussen plastic folie. Zo blijft je werkblad en je vleeshamer netjes.
Meng het paneermeel met Parmezaanse kaas, voor een extra laagje kaas.
Wat hebben we nodig:
- 4 kipfilets, platgeklopt met een vleeshamer of deegrol
- peper en zout
- 6 plakjes kaas
- 4 sneetjes ham
- 1 ei, losgeklopt
- 60 gr gekruide panko of paneermeel
- enkele klontjes boter
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie en vet die lichtjes in.
- Kruid het vlees met peper en zout aan beide kanten.
- Beleg de filets met telkens 1 plak kaas en 1 sneetje ham. Rol de filets op en steek ze vast met een tandenstoker.
- Haal de kipfilets door het losgeklopte ei en daarna door de panko.
- Leg de gevulde kipfilets in de ovenschaal en verdeel er de vlokjes boter over.
- Bak het vlees 25 min of tot de kip gaar is.
- Haal de schaal uit de oven en leg op elk stukje vlees 1/2 plakje kaas.
- Zet de kip nog 5 min in de oven of tot de kaas gesmolten is.
- Verwijder de tandenstokers en dien op.
Klop de kipfilets plat tussen plastic folie. Zo blijft je werkblad en je vleeshamer netjes.
Meng het paneermeel met Parmezaanse kaas, voor een extra laagje kaas.
Reacties