Uiengratin

Uien en sjalotjes staan altijd op mijn boodschappenlijstje. Ze horen gewoon thuis in mijn keuken en ik zou niet zonder kunnen koken. De diepe smaak van geroosterde uien is met niets anders te vergelijken.

Wat hebben we nodig:
  • 2 uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 3 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 eetlepels olie
  • 1/4 kopje water
  • peper en zout
  • 1 kopje croûtons
  • 1/2 kopje geraspte kaas
  • vers peterselie, fijngesnipperd
  • olie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de uienringen met de Worcestershire saus, de olie, het water, peper en zout in een ovenschotel. Dek het gerecht af met aluminiumfolie.
  • Laat de uien 25 min roosteren of tot ze zacht zijn.
  • Meng de croûtons met de kaas, peterselie en olie. Kruid met peper en zout. 
  • Strooi de korstjes over de uien en bak nog 5 min.
TIP:

Maak zelf je broodkorstjes door oud brood te laten drogen in de oven. 

Reacties