Geroosterde bietjes

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk zoet en puur natuur: geroosterde bietjes. Op de zelfoogstboerderij, zijn 3 soorten bietjes te vinden: de gekende rode, de gele en de chioggia (spiraal wit/rood). Ik heb deze keer de gele en de chioggia bietjes mee gebracht. Geroosterd in de oven en afgewerkt met esdoornsiroop, komt de natuurlijke zoete smaak van de biet nog meer naar boven.

Wat hebben we nodig:
  • 4 bietjes, gewassen
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • esdoornsiroop
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Snij de uiteinden van de bietjes.
  • Schil de bietjes met een dunschiller en snij ze in gelijke plakken van 1cm dikte.
  • Leg de bietjes in een kom en besprenkel ze met olijfolie.
  • Wentel de plakjes goed door elkaar en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • Maal wat grof zeezout over de bieten en rooster ze 15 min.
  • Druppel wat esdoornsiroop over de bieten en zet ze even onder de grill tot ze lichtjes gekleurd zijn.
  • Werk af met een draai van de pepermolen.
TIP:

Lekker als bijgerecht bij de BBQ.
Brokkel wat feta over de bietjes, strooi er wat muntblaadjes over en serveer ze als salade.

Reacties