Milk & Cookies

Foto Cathy Van de Moortele
Ik koop zelden voorverpakte koekjes. Er zijn gewoon teveel recepten om zelf koekjes te maken en te genieten van een koekje dat net uit de oven komt. Eerst nog wat zacht, om bij het afkoelen uit te harden tot een krokant koekje. Zoals dit chocolate chip & hazelnootkoekje. Heerlijk toch? Neem er een glas melk bij en voel je weer kind, wanneer je het koekje net lang genoeg onderdompelt tot het net niet breekt. Zalig.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr patisseriebloem
  • 70 gr havervlokken (geen havermout)
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 115 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 70 gr blanke hazelnoten, grof gehakt
  • 200 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met de havervlokken, natriumbicarbonaat en het zout.
  • In een grote kom klop je de boter op met de eiwitten en twee soorten suiker.
  • Meng de droge ingrediënten met de natte.
  • Schep de noten en chocolate chips door het beslag.
  • Zet het beslag 30 min in de koelkast zodat het opstijft.
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Schep 32 gelijke hoopjes op de bakplaten en zorg voor voldoende tussenruimte, want de koekjes lopen uit.
  • Bak de koekjes 15 - 18 min of tot ze aan de randjes beginnen te kleuren.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de plaat en schep ze dan over op roosters om volledig af te koelen.
TIP:

Heb je geen blanke hazelnoten? Rooster je hazelnoten op een bakplaat tot ze geurig zijn en wrijf er dan met een keukenhanddoek over: de velletjes zullen loslaten.
Havervlokken zijn groter en harder dan de zachte havermout.

Reacties