Kleurrijke bloemkoolrijst

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe meer kleur een gerecht bevat, hoe vrolijker ik er van word.
Deze bloemkoolrijst is zo makkelijk om te maken en zo licht verteerbaar. Je krijgt er meteen een hoop groentjes mee binnen en niemand die je vreemd zal aankijken als er geen aardappelen op tafel komen. Gewoon, omdat het zo lekker is!

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 bloemkool, van de bladeren ontdaan
  • vetstof
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
  • peper van de molen en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bloemkoolroosjes in delen in de keukenrobot en mix ze heel fijn.
  • Verhit een grote pot met zware bodem en doe er wat vetstof in.
  • Doe de bloemkool in de pan met alle groentjes en een klein scheutje water.
  • Zet een deksel op de pot en laat alles garen in een 8-tal min.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Lekker met gegrilde merguez. Of voor wie vegetarisch eet: vegetarische worstjes.
Ik geef er ook nog gestoomde broccoli bij.
Ik cutter meestal extra bloemkool en gebruik die dan koud in een "couscous"slaatje.
Ook de fijne groentjes kan je extra maken en ze op een andere dag gebruiken in bolognaisesaus of in een boerenomelet.

Reacties