Lasagnerolletjes

Foto Cathy Van de Moortele

Superleuk om te maken, deze lasagnerolletjes. Je zou ook cannelloni kunnen gebruiken, maar zelf de velletjes oprollen, is makkelijker dan de cannelloni te vullen. Het vergt minder werk dan je denkt. Voor je het weet, staat deze ovenschotel op tafel. Laat het smaken!

Wat hebben we nodig:
  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 verpakking Greenway gehakt (vleesvervanger op basis van erwteneiwitten)
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 grote fles passata (680 ml inhoud)
  • verse kruiden: oregano, thijm, basilicum, ...
  • peper van de molen
  • zout
  • chilivlokjes (als er wat pit in mag)
  • 375 gr ricotta
  • 130 gr kaas, geraspt
  • 80 gr pesto
  • 12 lasagnevellen
  • 1 burrata
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Laat de olie goed warm worden in een zware pot. 
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg het Greenway gehakt toe en bak rul. 
  • Voeg de teen look en de passata toe en warm goed door.
  • Snipper de kruiden en voeg ze toe aan de saus.
  • Laat de saus 15 min pruttelen.
  • Kruid met peper, zout en chili.
  • Meng de ricotta met de geraspte kaas en de helft van de pesto.
  • Kook de lasagnevellen in ruim, gezouten water, tot ze zacht genoeg zijn om op te rollen. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Foto Cathy Van de Moortele
    Laat de lasagnevellen uitlekken op een handdoek en snij ze in de lengte door, zodat je lange stroken bekomt.
  • Besmeer de stroken pasta met de kaasvulling en rol ze op. 
  • Leg de lasagnerolletjes met de naad naar beneden in de tomatensaus.
  • Voeg een pollepel van het pastakookvocht toe aan de saus. De lasagnerolletjes moeten nog verder garen en het pastakookvocht zal hier zijn werk goed doen.
  • Scheur de burrata over het gerecht en zet de pot in de oven gedurende een half uur.
  • Check of de pasta mooi gaar is.
  • Verdeel de rest van de pasta over je gerecht en laat het 10 min rusten voor je opschept.
  • Net voor het opscheppen, strooi je nog wat fijngehakte verse kruiden over de pasta.
TIP:

Probeer eens om zelf je kaas te raspen. Je zal versteld staan van het verschil. Vandaag heb ik Fontina gebruikt in dit recept, maar je kan ook andere kaas nemen die goed smelt.
Pesto maak je snel zelf. In dit gerecht heb ik een half recept gebruikt, zonder de Parmezaanse kaas toe te voegen.
Greenway vleesvervangers vind je bij Delhaize. Het gehakt is op zich 100% plantaardig. Dit gerecht is echter niet 100% plantaardig omdat ik kaas gebruikt heb. Je kan de kaas vervangen door vegan kaas als je dat wenst en zorgen dat je lasagnevellen eivrij zijn, om een plantaardige variant voor te schotelen.
Voeg gerust een extra verpakking Greenway gehakt toe aan dit gerecht, als je meer monden te voeden hebt. Geef er nog een groene kruidensla en eventueel brood bij.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties