Hasselback aardappeltjes bredere versie
Foto Cathy Van de Moortele |
Je hebt vast wel al eens hasselback aardappeltjes klaargemaakt en genoten van deze bijzondere manier van aardappelen bereiden? Voor wie liever meer kruim heeft maar ook nog een krokante buitenkant, is er nu deze bredere versie. Zeker het proberen waard!
Wat hebben we nodig:
- 2 grote aardappelen, goed gewassen, niet geschild
- 40 gr boter, gesmolten
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder (of cayenne als je liever pit hebt)
- platte peterselie, gesnipperd
- Parmezaanse kaas (optioneel), vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de aardappelen in de lengte.
- Snij de aardappelen in met een scherp mesje, met telkens een vinger tussen. Snij de aardappelen niet helemaal door, onderaan moeten ze aan elkaar vast blijven zitten.
- Leg de aardappelen op een ovenschaaltje en bestrijk ze met de helft van de gesmolten boter.
- Kruid met peper, zout, paprikapoeder, peterselie en Parmezaanse kaas.
- Zet de aardappelen 50 min in de oven of tot ze gaar zijn.
- Halverwege de gaartijd, bestrijk je de aardappelen nogmaals met gesmolten boter.
- Strooi nog wat extra Parmezaanse kaas over de aardappelen en zet onder de grill.
TIP:
Lekker bij rood vlees.
Je kan deze aardappelen ook op de BBQ garen.
Je kan ook gesnipperde look toevoegen aan de gesmolten boter.
Reacties