Just like chicken pasta
Foto Cathy Van de Moortele |
Kennen jullie de Greenway "just like chicken" filetstukjes al? Perfect voor een snelle en lekkere maaltijd! Je kan de Greenway producten vinden bij Delhaize, zodat je snel aan de slag kan. "Just like chicken" is een vegan vleesvervanger (plantaardig) en hoeft dus niet gegaard te worden. De filetstukjes zijn zacht, zien er uit als kip en nemen de smaak op van wat je er bij klaar maakt. Ik heb er verse pasta bij gemaakt, maar als het snel moet gaan, kan je uiteraard gekochte pasta gebruiken.
Wat hebben we nodig:
- 30 ml olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en in reepjes gesneden
- 150 gr (kastanje)champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
- 1 verpakking "just like chicken" van 160 gr
- 2 tenen look, gepeld
- 150 gr kerstomaatjes, in plakjes gesneden
- peper van de molen
- zout
- jonge thijm, geritst
- 200 gr room (ik heb volle room gebruikt)
- verse tagliatelle voor 2 personen
- 100 gr verse spinazie, gewassen en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olijfolie goed warm worden in een grote hapjespan met hoge rand.
- Fruit de sjalotreepjes glazig. Laat ze niet kleuren.
- Voeg de champignons en de "just like chicken" toe. Zet het vuur wat hoger nu, zodat het gerecht kleur krijgt.
- Voeg de tenen look toe.
- Van zodra de look lekker begint te ruiken, doe je de tomaten erbij en roer je goed om.
- Kruid met peper, zout en thijm.
- Ondertussen kook je de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Doe de room in de pan en laat nog even goed doorwarmen.
- Meng de tagliatelle met het pangerecht en laat er de spinazie in slinken.
- Verdeel de pasta over 2 borden en geniet.
TIP:
We eten toch zeker 1x per week een maaltijd zonder vlees, gewoon omdat het kan en het niet nodig is om elke dag vlees te eten. Soms gebruik in een vleesvervanger zoals de Greenway producten, soms grijp ik naar peulvruchten of linzen om eiwitten in de maaltijd te krijgen.
Eet je vegan? Deze "just like chicken" filetstukjes zijn 100% plantaardig. Vervang de room door sojaroom of kokosroom en kies voor eivrije pasta.
Je kan de knoflook makkelijk uit het gerecht halen, gezien we hem niet geplet of gesnipperd hebben. Maar ik eet hem gewoon helemaal op!
Reacties