Geroosterde krieltjes

Foto Cathy Van de Moortele

Hier wordt iedereen blij van: krieltjes die opgeleukt worden met olijfolie en citroensap. Strooi er jouw favoriete kruiden over (ik denk: citroenthijm, oregano, bieslook, peterselie, rozemarijn,...) en serveer ze meteen. Zorg dat de snijkanten mooi gekleurd zijn zonder te donker te worden.

Ik had deze krieltjes op het werk klaar gemaakt en had niet verwacht dat ze zo'n succes zouden hebben: ze waren supersnel "uitverkocht" en de ontgoocheling was groot, toen bleek dat er geen meer waren... Ik zal ze dus eens vaker op het menu moeten zetten. Genieten maar weer.

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr krieltjes, goed gewassen en gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • enkele chilivlokjes of verse tuinkruiden, fijngehakt

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven met bakplaat voor op 220°C.
  • Stoom de krieltjes net niet gaar en laat ze even uitdampen.
  • Meng de krieltjes met de olijfolie, het citroensap en kruid ze met peper, fleur de sel en kruiden naar keuze.
  • Stort de krieltjes uit op de hete bakplaat, zorg dat ze met de snijkant op de bakplaat liggen en laat ze mooi roosteren tot de snijkant van de aardappeltjes mooi begint te kleuren. Ik heb hiervoor 20 min gerekend.
  • Serveer meteen met ovengeroosterde kerstomaatjes of gegrilde groene asperges.

TIP:

Je kan de aardappeltjes op voorhand stomen en dan in de oven roosteren wanneer je klaar bent voor het avondmaal.

Reacties