Hollandaise saus uit de Cuisine Companion

Foto Cathy Van de Moortele

Een toestel dat ik meestal gebruik om te stomen en om sauzen in te bereiden. Altijd precies zoals ze hoort te zijn: Hollandaise saus. Serveer deze saus bij zachtgekookte eieren op Engelse muffins, bij asperges, bij vis (zalm en kabeljauw bijvoorbeeld), bij mosseltjes, ..

Wat hebben we nodig:

  • 150 gr ongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 4 eierdooiers, op kamertemperatuur
  • 50 ml water
  • 40 ml vers citroensap
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Zet de menger in de kom van de CC. 
  • Voeg alle ingrediĆ«nten toe.
  • Kies het sausprogramma: snelheid 6, 70°C, 8 min.
  • Na het bereiden, wordt de saus warm gehouden op 65°C zolang je het deksel niet opent.

TIP:

Maak je saus last minute, zodat ze mooi warm is.

Reacties