Hollandaise saus uit de Cuisine Companion
Foto Cathy Van de Moortele |
Een toestel dat ik meestal gebruik om te stomen en om sauzen in te bereiden. Altijd precies zoals ze hoort te zijn: Hollandaise saus. Serveer deze saus bij zachtgekookte eieren op Engelse muffins, bij asperges, bij vis (zalm en kabeljauw bijvoorbeeld), bij mosseltjes, ..
Wat hebben we nodig:
- 150 gr ongezouten boter, in blokjes gesneden
- 4 eierdooiers, op kamertemperatuur
- 50 ml water
- 40 ml vers citroensap
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Zet de menger in de kom van de CC.
- Voeg alle ingrediƫnten toe.
- Kies het sausprogramma: snelheid 6, 70°C, 8 min.
- Na het bereiden, wordt de saus warm gehouden op 65°C zolang je het deksel niet opent.
TIP:
Maak je saus last minute, zodat ze mooi warm is.
Reacties