Avocado chocolade dessertje
Foto Cathy Van de Moortele |
Je denkt waarschijnlijk: huh??? Geloof me vrij, dit dessert is zo rijk, glad en romig, dat je er dol op zal zijn.
Heb jij wel eens dat je een teveel aan avocado's hebt, die allemaal op hetzelfde moment rijp zijn? Zorg dan dat je altijd kokosmelk in huis hebt, zo'n klein brikje. Je zal nog een beetje kokosmelk over hebben, maar die kan je dan weer verwerken in een Thaïs wokgerecht bijvoorbeeld of door de havermout doen bij het ontbijt.
Kies voor een goed merk chocolade Ik serveer er graag aardbeien bij, die maken het nog lekkerder!
Wat hebben we nodig:
- 150 gr BLOC chocolade van Jacques, gehakt (of chocolade callets)
- 2 rijpe avocado's, gepeld en van de pit ontdaan
- 160 ml kokosmelk
- 45 gr fijne griessuiker
- 1 eetlepel vanillepasta
- 25 gr pure cacao
- enkele blaadjes munt
Hoe gaan we te werk:
- Laat de chocolade smelten. Ik gebruik hiervoor de smeltfunctie op mijn Stoves. Als je de chocolade in de microgolf wilt smelten, gebruik dan een laag wattage en smelt de chocolade in fasen.
- Doe het vruchtvlees van de avocado's in de blender.
- Giet er de kokosmelk bij en strooi er de suiker over.
- Voeg de vanillepasta en cacao toe.
- Blend tot een glad geheel.
- Giet de gesmolten chocolade bij het beslag en blend nogmaals tot een mooie, gladde pudding.
- Breng de pudding over in een potje met deksel en zet weg in de koelkast, liefst voor een hele nacht.
- Werk af met blaadjes munt.
TIP:
Dit nagerecht is vegan.
Reacties