Pasta met paprika's en mascarpone

Foto Cathy Van de Moortele

Ben jij ook zo dol op gebakken paprika's? Ik anders wel! Laat je paprika-uimengsel op een hoog vuur bakken, zodat ze wat kleur krijgen, dat maakt het extra lekker. De mascarpone zorgt dan weer voor een romig geheel en de chilivlokjes geven alles een kick. Ik ben fan!

Wat hebben we nodig:

  • 1/2 recept vers pastadeeg, op basis van 2 eieren (100 gr) en 200 gr semola bloem
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 rode paprika, ontpit en in grove stukken gesneden
  • 1 groene paprika, ontpit en in grove stukken gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • verse thijm, geritst
  • bladpeterselie, fijngesnipperd
  • 1 scheutje balsamico azijn
  • 100 gr mascarpone
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • enkele chilivlokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het recept en wikkel het in plastic folie. Laat het deeg 30 min rusten.
  • Verwerk het deeg tot grote lasagnevellen en versnij die daarna tot pappardelle.
  • Breng een grote pot met ruim, gezouten water aan de kook en gaar de pasta al dente.
  • In een grote hapjespan laat je wat olijfolie warm worden.
  • Bak de uirepen aan en laat ze wat zachter worden.
  • Gaar de look mee.
  • Voeg de paprikastukken toe en schep goed om. Zet het vuur behoorlijk hoog, zodat zowel de uien als de paprikastukken wat kleur krijgen. Zorg ervoor dat de groenten niet verbranden.
  • Kruid met peper, zout, thijm en peterselie.
  • Blus de groenten met balsamico. De azijn zal snel wegkoken.
  • Voeg de mascarpone en een pollepel pastakookvocht toe.
  • Roer de al dente gekookte pasta door de saus.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over het pastagerecht en schep op.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met chilivlokjes.

TIP:

Je kan de paprika's ook in reepjes snijden als je dat liever hebt.


Reacties