Konijn in Stella Artois

Foto Cathy Van de Moortele

Konijn wordt hier eigenlijk altijd gemaakt met bruin tafelbier, maar deze keer besloot ik om Stella Artois te gebruiken. Heerlijk! Ik had nog net voldoende brood om de saus mee op te deppen. 

Wat hebben we nodig:

  • 1 konijn, versneden en op kamertemperatuur
  • peper van de molen
  • zout
  • bloem
  • vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld
  • 100 ml tomato frito
  • 1l Stella Artois
  • 3 laurierblaadjes
  • enkele takjes thijm
  • 1 eetlepel Tierenteyn mosterd

Hoe gaan we te werk:

  • Kruid het konijn aan alle zijden met peper en zout.
  • Bestuif het konijn met bloem.
  • Laat wat vetstof goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Braad de stukken konijn goed aan. Leg je pot niet te vol, zodat het konijn de ruimte heeft om mooi te bakken. 
  • Haal het konijn uit de pot.
  • Fruit de uien aan in de resterende vetstof. 
  • Voeg de tenen look toe.
  • Roer de tomato frito door de uien.
  • Blus met de Stella Artois en breng aan de kook.
  • Maak een bouquet garni van de laurier en de thijm en leg die in te pot.
  • Leg het konijn in het bier en zet het deksel op de pot.
  • Laat het konijn nu zachtjes garen.
  • Plet de konijnenlever in de saus.
  • Roer de mosterd door de saus en kruid nogmaals af met peper en zout.

TIP:

Doe alle delen van het konijn (ook de kop) in een diepvrieszak en doe er twee eetlepels bloem bij. Sluit de zak en schud goed. Je konijn is nu goed bebloemd.


Reacties