Gesuikerde amandelen
Foto Cathy Van de Moortele |
Makkelijk te maken, snel klaar. Is dat niet precies wat je wilt wanneer je zin hebt in een tussendoortje? Kies voor de ongepelde, bruine amandelen.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr bruine amandelen
- 200 gr fijne griessuiker
- 2 eetlepels water
Hoe gaan we te werk:
- Neem een grote antikleefpan en doe daar de amandelen in.
- Strooi de suiker over de amandelen en doe het water erbij.
- Zet de pan op een medium vuur en laat de suiker zachtjes smelten.
- Schep voortdurend om.
- Eens de suiker helemaal gesmolten is, zet je het vuur wat hoger, zodat de suiker begint te karamelliseren.
- Schep om en giet de gesuikerde amandelen op een bakplaatje met bakpapier of een silicone matje.
- Laat afkoelen.
- Klaar en genieten maar!
TIP:
Je bent gewaarschuwd: deze amandelen zijn uiterst verslavend.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties