Gesuikerde amandelen

Foto Cathy Van de Moortele

Makkelijk te maken, snel klaar. Is dat niet precies wat je wilt wanneer je zin hebt in een tussendoortje? Kies voor de ongepelde, bruine amandelen.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr bruine amandelen
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 2 eetlepels water

Hoe gaan we te werk:

  • Neem een grote antikleefpan en doe daar de amandelen in.
  • Strooi de suiker over de amandelen en doe het water erbij.
  • Zet de pan op een medium vuur en laat de suiker zachtjes smelten.
  • Schep voortdurend om.
  • Eens de suiker helemaal gesmolten is, zet je het vuur wat hoger, zodat de suiker begint te karamelliseren.
  • Schep om en giet de gesuikerde amandelen op een bakplaatje met bakpapier of een silicone matje.
  • Laat afkoelen.
  • Klaar en genieten maar!

TIP:

Je bent gewaarschuwd: deze amandelen zijn uiterst verslavend.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties