Pizza frutti di mare

Foto Cathy Van de Moortele
Zalig toch, al het lekkers van de zee op je pizza! Zelfgemaakte pizza maak je zo boeiend als je zelf wilt, want tenslotte bepaal jij wat er op gaat. Overdoe het niet. Wees zuinig met de pizzasaus, 1-2 eetlepels is genoeg, zodat de pizza mooi krokant bakt en niet wak wordt. Ook niet te gul zijn met kaas, tenslotte wil je wel nog je toppings tot zijn recht laten komen en hier zijn dat de zeevruchten, dus daar heb ik er ruim voldoende van opgedaan.

Wat hebben we nodig:
  • 1/4 recept beste pizzadeeg
  • 1-2 eetlepels pizzasaus
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • lookpoeder
  • 40 gr geraspte mozzarella
  • 5 zwarte olijven
  • 250 gr zeevruchtenmix, ontdooid en drooggedept
  • olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Zet je pizzasteen in de oven op een rooster en verwarm de oven voor op de hoogste stand (260°C als dat kan).
  • Duw je pizzadeeg uit tot een ronde cirkel. Wees niet bang om bloem te gebruiken, want dat veeg je er straks weer af. Extra bloem helpt om het deeg mooi rond te maken. 
  • Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus.
  • Strooi de oregano en het lookpoeder over de saus.
  • Verdeel de kaas over de saus. Begin te strooien van de buitenkant naar de binnenkant toe, zo zal je nooit teveel kaas in het midden hebben.
  • Verdeel de olijven en de zeevruchten over de kaas.
  • Besprenkel de pizza met wat olijfolie.
  • Schuif een pizzaschep onder je pizza en breng hem voorzichtig over naar de oven.
  • Leg de pizza op de pizzasteen en bak hem mooi goudbruin en krokant.
TIP:

Hoe voller je je pizza legt, hoe slapper hij zal zijn.
Je kan ook pizza maken op de Kamado. Zet je heat deflectors zo hoog mogelijk en leg daar de pizzasteen rechtstreeks op. Stook de Kamado op tot 260°C. De pizza hoeft niet lang te bakken.
Ik ben heel blij met de zeevruchtenmix van Gambas @home. De zeevruchten zijn los ingevroren en reeds voorgegaard. Je neemt dus wat je nodig hebt. Ik heb deze zeevruchtenmix ook al gebruikt in mijn vispannetjes.

Reacties