Stoofpot met kabeljauw en witte bonen
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote sjalot, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 3 aardappelen, geschild en gewassen
- peper van de molen
- zout
- 100 ml witte wijn
- 100 ml visbouillon
- 1 blik Mutti kerstomaatjes
- verse oregano
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- 1 laurierblaadje
- 2 bokalen witte bonen (in totaal zo'n 450 gr uitgelekt gewicht), gespoeld en uitgelekt
- 1 klontje boter
- 350 gr kabeljauwhaasje
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olie warm worden in een brede pan.
- Fruit de sjalotsnippers glazig en voeg de look toe. Laat die mooi meebakken zodat hij zijn smaak kan vrijgeven.
- Snij de aardappelen in gelijke plakken. Ik gebruik hiervoor mijn mandoline, zodat ze allemaal mooi gelijk zijn van dikte.
- Leg de aardappelen bij de sjalotjes in de pan en laat ze op één kan bakken.
- Draai de aardappeltjes om. Kruid met peper en zout.
- Blus met witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg de bouillon en kerstomaatjes toe.
- Leg enkele takjes jonge oregano in de pan, samen met de gedroogde oregano en het laurierblad.
- Laat de aardappelen garen op zacht vuur.
- Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je de uitgelekte bonen toe en schep je alles voorzichtig om, zodat je de aardappelschijfjes niet breekt.
- Ondertussen bak je de gekruide kabeljauw op één kant in een klontje boter.
- Leg de kabeljauw in de stoofpot en warm nog even goed door.
TIP:
Je kan ook stukjes kabeljauw gebruiken ipv kabeljauwhaasjes.
Reacties