Country Chicken

Foto Cathy Van de Moortele
Eenpansgerecht dat je de ene dag klaarmaakt en de volgende dag serveert? Hoe makkelijk is dat... Ik ben alleszins ook fan. Maak gebruik van de frisse kleuren van Zuiderse paprika's en kies eens voor ontboute kippendijen. Het maakt het eten een stuk makkelijker. De krieltjes garen meteen mee in de saus en je hoeft ze niet te schillen? Ik zei het toch: makkelijk.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 400 gr ontboute kippendijen
  • kipkruiden
  • 1 grote ui, gepeld en in repen gesneden
  • 1 gele paprika, schoongemaakt en in repen gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in repen gesneden
  • 50 ml rode wijn
  • 1 blik Mutti tomatenblokjes
  • 300 ml kippenbouillon, heet
  • 200 gr krieltjes, gewassen en gehalveerd
  • 75 gr gouden rozijntjes
  • 100 gr verse doperwten (of ontdooide diepvrieserwtjes), gedopt
  • peper van de molen
  • zout
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm een zware pot, type Le Creuset op het fornuis en laat hem goed warm worden.
  • Doe de olie in de pan.
  • Kruid de kippendijen aan alle zijden en bak ze bruin.
  • Haal de kip uit de pan.
  • Fruit de reepjes ui aan in de bakresten van de kip.
  • Voeg de paprikareepjes toe en laat die even meefruiten.
  • Blus met rode wijn en schraap bakrestjes los.
  • Laat de wijn praktisch uitkoken en voeg de bouillon toe.
  • Leg de kippendijen terug in de pan en leg er de krieltjes en rozijntjes ook bij.
  • Laat dit eenpansgerecht op een zacht vuur verder garen onder deksel.
  • Wanneer de aardappeltjes bijna gaar zijn, voeg je de erwtjes toe.
  • Gaar nog even door, zonder deksel.
  • Kruid af met peper, zout en peterselie.
TIP:

Serveer dit gerecht met knapperig stokbrood.
Als je de saus iets dikker wilt, gaar het eenpansgerecht dan zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.

Reacties