Lamszadel met fregola

Foto Cathy Van de Moortele
Er zijn weer verse erwtjes te verkrijgen. Ik zet meteen Hubby aan het werk, om de erwten te doppen. Erwten en lamsvlees gaan zeer goed samen. Ik twijfelde nog tussen parelcouscous en fregola, maar het is toch fregola geworden. Fregola is een pastasoort uit Sardiniƫ, waarbij kleine bolletjes pasta geroosterd worden. Heel leuk als koolhydraatbron bij BBQ of lamsvlees.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 75 gr pancetta, fijngesneden
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon, heet
  • 150 gr fregola
  • peper van de molen
  • zout
  • 300 gr verse doperwten
  • een tak verse munt, gesnipperd
  • 1 lamszadel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat wat olijfolie goed warm worden in een hapjespan.
  • Fruit de sjalotjes aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de pancetta toe en laat die meegaren tot hij mooi krokant geworden is.
  • Voeg de look toe.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat de fregola garen in de pan.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat wat olijfolie goed warm worden in een ovenbestendig pannetje.
  • Wrijf het lamszadel in met wat olie. Kruid met peper en zout aan beide zijden.
  • Bak het lamszadel mooi bruin aan beide kanten en zet het pannetje daarna 7-8 min in de oven.
  • Naar het einde van de gaartijd van de fregola, voeg je de gedopte erwten toe.
  • Strooi de gesnipperde munt over het gerecht en schep op.
  • Serveer met plakjes lamsvlees en de jus.
TIP:

Geef wat chimichurri bij het lamsvlees. Vervang de oregano in de chimichurri door verse munt.
Lamszadel is de filet pur van het lamsvlees.


Reacties