Eiwraps

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb de goede gewoonte om gewoon zelf mijn tortilla's te maken, maar ik heb ook altijd voorverpakte tortilla's in de voorraadkast, voor noodgevallen. Meestal neem ik dan de kleine tortilla's. Onze kippen geven ons bijna elke dag 5 eieren, wat hier wel heel welkom is. Ik had mijn Hubby beloofd om deze week eens omeletten te maken, maar ik had geen zin in een gewone omelet. Deze optie is superleuk om te doen en daar ik vandaag geen brood had gebakken, leek het me wel een goed idee. Het is eens iets anders dan een croque monsieur of een gewone omelet en het is nog eens lekker ook. En je verwerkt er meteen je koelkastrestjes mee.

Wat hebben we nodig:
  • 5 eieren, geklutst
  • peper van de molen
  • zout
  • verse tuinkruiden, gesnipperd (facultatief)
  • koelkastrestjes (plakjes champignons, snippers ham, fijngesnipperde pijpajuin, geraspte kaas, blokjes tomaat, ...)
  • olie
  • 4 kleine tortilla's
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de eieren met peper en zout en eventueel vers gesnipperde tuinkruiden.
  • Zet de toppings die je wilt gebruiken klaar in kommetjes.
  • Laat een klein beetje olie warm worden in een klein antikleefpannetje.
  • Giet wat van het eimengsel in het pannetje en laat het omeletje op 1 kant zachtjes bakken.
  • Van zodra de randjes beginnen te stollen, leg je de toppings naar keuze op het ei.
  • Leg er nu een tortilla op, duw even aan met je hand en laat de omelet nog even verder bakken, tot ze onderaan licht gekleurd is.
  • Neem een lange spatel en draai de eiwrap voorzichtig om in de pan.
  • Laat de wrap zelf nu ook even bakken zodat hij mooi warm wordt en wat extra kleur krijgt. Hij hoort niet knapperig te worden.
  • Duw met je spatel een zijkant over het midden, zoals je een brief zou toe vouwen.
  • Doe hetzelfde met de andere zijkant.
  • Draai de wrap nog even om in de pan en bak nog even, zodat de naad van de wrap mooi dicht blijft.
  • Ga zo door tot alle wraps gebakken zijn.
TIP:

Leg niet teveel toppings op je omelet, zodat ze niet breekt bij het draaien.
De rest van de tortilla's kan je gerust nog enkele weken bewaren in de koelkast in een ziplock zakje.
Heb je nog een restje saus (tomatenpuree, pesto, provençaalse saus, bbq saus, ..)? Besmeer daar één zijde van de tortilla mee. Leg de besmeerde kant op de omelet en creëer een extra dimensie smaak.

Reacties