Tomatensap

Foto Cathy Van de Moortele
Een recept voor tomatensap? Echt? Ik drink dit zeer graag maar veel te weinig. Gebruik smaakvolle, aan de rank gerijpte tomaten. Neem je tijd om de groenten te laten sudderen zodat je sap zoveel mogelijk smaak krijgt. En dan wachten.... tot alles ijskoud gekoeld is.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr rijpe tomaten (2 grote), gesneden
  • 1/2 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • 50 gr groene paprika, grof gehakt
  • 25 gr water
  • 1 steel selder, in maantjes gesneden
  • snuifje suiker
  • snuifje zout
  • snuifje peper
  • Worcestershire saus
  • selderijzout
  • tabasco
  • extra ijskoud water
Hoe gaan we te werk:
  • Doe alle ingrediënten met de kruiden (Worcestershire, selderijzout en tabasco niet)  in een steelpan en breng aan de kook.
  • Verminder het vuur en laat alles samen onder deksel garen op een zacht vuurtje. Reken hier zo'n 40 min voor.
  • Laat afkoelen.
  • Blender het tomatensap tot het helemaal glad is.
  • Zet het tomatensap in de koelkast weg, in een hoge kan.
  • Giet het sap in mooie mason jars, leng aan met extra ijskoud water en kruid af met enkele druppels Worcestershire saus, selderijzout naar smaak en tabasco voor extra pit.
TIP:

Stop een selderstengel in elke bokaal tomatensap ter versiering.

Reacties