Aardappel-scampisalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Als trouwe fan van Gambas@Home, mag ik jullie deze fijne verrassing aanbieden: bij elke bestelling krijg je een gratis zakje gepelde scampi (400 gr) met volgende promocode: HHFREE. Mooi meegenomen toch? De actie loopt tem 30/9/2019 en de code kan bij elke order gebruikt worden. Je hebt alvast een eerste recept om te genieten van deze gepelde garnalen. Genieten maar!
Wat hebben we nodig:
- 200 gr gepelde garnalen, ontdooid en drooggedept
- 2 eetlepels neutrale olie
- 1 teen look, gepeld en geperst
- enkele chilivlokjes
- snuifje zout
- 400 gr krieltjes, gewassen
- 1 laurierblad
- 3 kerstomaten of kleine trostomaten, in 4 gesneden (ik heb YOOM cherry tomaten gebruikt, die er prachtig uitzien met hun donkerrode/zwarte schilletje en kleurrijke binnenkant)
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 70 gr maïskorrels (uit blik)
- 1 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
- 50 gr mayonaise
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- peper van de molen
- zout
- verse dille, gesnipperd
- klein stukje rode ui, gepeld en heel fijn gesnipperd
- Doe de ontdooide garnalen in een kom. Knip ze doormidden, zodat je beetklare stukken garnaal hebt.
Foto Cathy Van de Moortele - Meng de olie met de look, chili en het zout. Giet deze gekruide olie over de garnalen en laat ze 10 min marineren.
- Stoom de krieltjes gaar boven water met het laurierblad.
- Op het laatste voeg je de gemarineerde garnalen toe. Laat ze nog 6 min meestomen.
- Doe de gestoomde garnalen in een kom. Laat de aardappelen 5 min afkoelen en snij ze dan doormidden. Voeg de aardappelen toe aan de garnalen.
- Meng de garnalen en aardappelen met de kerstomaatjes, pijpajuin, maïs en selder.
- Meng de mayonaise met de appelazijn en de olijfolie. Kruid met peper, zout en dille.
- Schep de dressing door de aardappel-scampisalade en dek af met plastic folie.
- Laat de salade een uurtje trekken in de koelkast of serveer ze lauwwarm, naar keuze.
- Werk af met extra takjes dille en de fijne rode uisnippertjes.
Niets houdt je tegen om naast de gratis garnalen, de webshop van Gambas@Home eens goed door te nemen. Je vindt er veel soorten vis/schelpdieren die het bestellen waard zijn. Binnenkort mag je nog meer recepten verwachten met producten van op deze website.
Reacties