Romige broccoli polenta

Foto Cathy Van de Moortele
Eens iets totaal nieuw! Ik had nog een restje maïsmeel (polenta) in de voorraadkast, te weinig om er een maaltijd van te maken. Een stronk broccoli bracht me op het idee, om deze twee te gaan combineren. Schitterend!

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr broccoliroosjes
  • 65 gr polenta (maïsmeel)
  • 350 - 400 gr groentebouillon
  • klontje plantaardige vetstof
  • peper van de molen
  • zout
Hoe gaan we te werk:
  • Cutter de roosjes fijn in de keukenrobot.
  • Doe de gecutterde broccoli in een steelpan en voeg de polenta en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook.
  • Laat de polenta zachtjes pruttelen, tot alles mooi ingedikt en gaar is.
  • Werk af met een klontje vetstof.
  • Kruid met peper en zout.
TIP:

Perfect te doen met romanesco of gewone bloemkool ook.

Reacties