Linzensoep
Foto Eva Joos |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 100 gr rode ui, gepeld en gesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en gesnipperd
- 85 gr gele paprika, in blokjes gesneden
- 350 gr tomaat, ontkroond en in blokjes gesneden
- 100 gr aubergine, in blokjes gesneden
- 30 gr Bomba tomatenpuree
- 550 gr groentebouillon, heet
- 100 gr blonde linzen
- 2 laurierblaadjes
- 250 gr courgette, in blokjes gesneden
- peper en zout
- enkele chilivlokjes
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- Laat wat olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de uisnippers aan met de look en de paprikablokjes tot de uien glazig worden.
- Voeg de tomatenblokjes en aubergine toe en laat even meefruiten.
- Roer de tomatenpuree onder de groenten en lat even meefruiten.
- Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
- Voeg de linzen en de laurierblaadjes toe en zet een deksel op de pan.
- Laat de soep 20 min garen onder deksel op een medium vuur.
- Voeg de courgetteblokjes toe.
- Kruid met peper, zout en chili.
- Laat nog een 7-tal min doorgaren.
- Schep deze maaltijdsoep in diepe kommen en werk af met pijpajuin.
Ik ben gek op Bomba tomatenpuree. Heel lekker van smaak. Te koop bij Albert Heijn.
Reacties