Linzensoep

Foto Eva Joos
Voor mijn man en mezelf, had ik chowder van mosselen gemaakt. Daar onze jongste dochter al enkele jaren plantaardig eet, heb ik voor haar een linzensoep op tafel gezet, boordevol groentjes en gezonde eiwitten.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 100 gr rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en gesnipperd
  • 85 gr gele paprika, in blokjes gesneden
  • 350 gr tomaat, ontkroond en in blokjes gesneden
  • 100 gr aubergine, in blokjes gesneden
  • 30 gr Bomba tomatenpuree
  • 550 gr groentebouillon, heet
  • 100 gr blonde linzen
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gr courgette, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • enkele chilivlokjes
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uisnippers aan met de look en de paprikablokjes tot de uien glazig worden.
  • Voeg de tomatenblokjes en aubergine toe en laat even meefruiten.
  • Roer de tomatenpuree onder de groenten en lat even meefruiten.
  • Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
  • Voeg de linzen en de laurierblaadjes toe en zet een deksel op de pan.
  • Laat de soep 20 min garen onder deksel op een medium vuur.
  • Voeg de courgetteblokjes toe.
  • Kruid met peper, zout en chili.
  • Laat nog een 7-tal min doorgaren.
  • Schep deze maaltijdsoep in diepe kommen en werk af met pijpajuin.
TIP:

Ik ben gek op Bomba tomatenpuree. Heel lekker van smaak. Te koop bij Albert Heijn.

Reacties