Mango smoothie

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk verfrissend op een zomerse dag. Ik had net amandelmelk gemaakt met mijn Chufamix en in de vriezer zaten nog bevroren mangoblokjes. Tada!

Wat hebben we nodig:
  • 10 gr chiazaadjes
  • 150 gr ongezoete amandelmelk
  • 1 rijpe banaan, gepeld en in plakken gesneden
  • 140 gr mangoblokjes, bevroren
Hoe gaan we te werk:
  • Roer de chiazaadjes los in 50 gr van de amandelmelk. Dek af en zet 10 min in de koelkast, zodat de chiazaadjes zich kunnen vullen met melk.
  • Doe de stukjes banaan in een hoge maatbeker.
  • Doe de rest van de amandelmelk bij de banaan en pureer glad met de staafmixer.
  • Voeg de bevroren mangoblokjes toe en mix glad.
  • Haal de chiapudding uit de koelkast. Hij zou nu mooi opgesteven moeten zijn.
  • Mix de chiapudding door het fruit.
  • Giet in 2 mooie glazen en serveer.
TIP:

Heb je overrijpe bananen? Pel ze en snij ze in plakken. Vries de stukjes banaan in. Gebruik de bevroren banaan in smoothies. De bevroren banaan zal je smoothie nog romiger, kouder en dikker maken, zonder dat je roomijs moet toevoegen.
De amandelmelk heb ik gemaakt van 100 gr witte amandelen en 1l water. De rest van de melk kan je tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Reacties