Rundsburgers in tomatensaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr rundergehakt
- peper en zout
- 1 ei
- 30 gr zelfgemaakt paneermeel
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- verse peterselie, gesnipperd
- olie
- 1 grote ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
- 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
- scheutje Worcestershiresaus
- 1 bouillonblokje, verkruimeld
- 50 ml water
- Kruid het gehakt flink met peper en zout.
- Meng het gekruide gehakt met het ei, paneermeel, de uisnippertjes en de peterselie.
- Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties en vorm ze tot hamburgers.
- Laat wat olie smelten in je grootste pan.
- Bak de hamburgers mooi bruin aan beide zijden. Ze hoeven nog niet te garen.
- Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
- Voeg een beetje extra olie toe aan de pan.
- Fruit de uireepjes aan tot ze wat kleur krijgen.
- Giet de tomatenblokjes bij de uien en kruid met Worcestershiresaus, peper, zout en het bouillonblokje.
- Leng aan met het water en breng de saus aan de kook.
- Leg de burgers weer in de pan en zet er een deksel op.
- Laat het vlees zo'n 20 min tegen het pruttelen aan garen.
Kies voor kwaliteitsvlees als je lekkere hamburgers wilt.
Zelfgemaakt paneermeel is veel boeiender dan voorverpakte doosjes paneermeel. Plus een heel stuk goedkoper!
Reacties