Smelt-in-de-mond patatjes

Foto Cathy Van de Moortele
Deze aardappeltjes heb je nooit eerder gegeten: ze smelten weg in je mond. Leg de oven maar al aan en dek de tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg aardappelen, gewassen en geschild
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tak rozemarijn, geritst en fijngesnipperd
  • 3 laurierblaadjes
  • peper 
  • zout
  • enkele chilivlokjes
  • 250 gr bouillon, heet
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 260°C.
  • Zet een bakblik klaar.
  • Snij de aardappelen in dikke, gelijke plakken.
  • Meng de aardappelen met de boter, olijfolie en kruiden.
  • Leg de plakken naast elkaar op het bakblik. Stop er de laurierblaadjes tussen.
  • Bak de aardappeltjes 15 min, draai ze om en bak ze nog 15 min.
  • Haal de aardappeltjes uit de oven en draai ze nogmaals om. Giet de bouillon erbij. Strooi de looksnippertjes over de aardappelen.
  • Bak de aardappelen nog 15 min of tot ze gaar zijn.
  • Serveer deze patatjes met de rest van de looksaus en wat extra gehakte rozemarijn.
TIP:

Zorg dat je aardappelplakken even dik zijn om een gelijke gaarheid te garanderen.
Snij de plakken niet te dun, om te vermijden dat ze verbranden. Je wilt krokante buitenkanten en een boterzachte binnenkant aan het einde van de rit.

Reacties